„Klubrádió

Megvan az atlétikai stadion kivitelezője

17/11/2020 13:01

| Szerző: Klubrádió

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Záév sorra nyerte a kormányzati tendereket, most sem volt másképpen, amikor a Magyar Építő Zrt-vel közösen pályáztak. November 2-ával meg is kötötték a szerződést a kivitelezési munkálatokra. 

Kiderült, hogy ki lesz a 150 milliárdos budapesti atlétikai stadion kivitelezője. A kormányzati tendereket sorra megnyerő Záév és a Magyar Építő közös ajánlata győzött a pályázaton, amelyre már megkötötték a szerződést - számolt be a Világgazdaság az európai közbeszerzési értesítő alapján.

A főváros új stadionja a tervek szerint 2023-ban adhat otthont az atlétikai világbajnokságnak. Az építkezés helyszíne a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet egykori telepe, a Déli összekötő vasúti híd és a Rákóczi híd lábánál.

 
A Dél-Pesten építendő Budapesti Atlétikai Stadion látványterve (építészfórum.hu)
 

A Záév Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Magyar Építő Zrt. pedig Paár Attila WHB építőipari cégcsoportjához tartozik, és részben az ÉPKAR Holding Vagyonkezelő Kft. tulajdonában van. A 24.hu korábban a bontási jegyzőkönyv alapján írta meg, hogy az alvállalkozók közt van a Mészáros csoportból a Mészáros és Mészáros Kft. és a V-Híd Zrt., valamint Szíjj László Hódmezővásárhelyi Útépítő Kft-je, aki nem csak Mészáros Lőrinc üzlettársa, de annak a jachtnak is a tulajdonosa, amin Szijjártó Pétert lefotózták a nyáron – foglalta össze a 444.