„Klubrádió
A lényeg

Megsérült két gép Ferihegyen, sok a bejelentés a vihar miatt

5/08/2023 10:21

| Szerző: Klubrádió

A Ryanair két a reptéren parkoló gépe sérült, így több órát késnek a járataik –  számolt be a Telex. Budapesten több mint 1000 bejelentés érkezett reggelig viharkárok miatt.

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér forgalmát éjjel 1:45 és reggel 6:00 óra között teljesen felfüggesztették a szélsőséges időjárás miatt – tájékoztatta a Budapest Airport a Telexet. Két a reptéren parkoló Ryanair gép is megsérült a viharban, így a légitársaság járatai esetében többórás késések várhatóak. Reggel 6:00 óta azonban Ferihegy biztonságosan üzemel.

A fővárosban már több mint 1000, az agglomerációban több száz bejelentés érkezett viharkárokról, elsősorban kidőlt fák, a pincékben és alagsori lakásokba betörő eső miatt. Több budapesti útszakaszon áll a víz – írja a 24.hu.

Alább az MTI képei a XIX. kerületi állapotokról.

Vihar - A fővárosi katasztrófavédelem több mint ezer bejele
 
 A főváros teljes területét érintő éjszakai viharban kidőlt fa a XIX. kerületben 2023. augusztus 5-re virradóan. Ezen a napon reggelig több mint ezer bejelentés érkezett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Főleg kidőlt fák, leszakadó vezetékek, megsérült épületek és vízszivattyúzások miatt kértek tűzoltói segítséget.
 
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
 
 

 

Vihar - A fővárosi katasztrófavédelem több mint ezer bejele
 
 Víz borítja egy bevásárlóközpont parkolóját a főváros teljes területét érintő éjszakai vihar után a XIX. kerületben.
 
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
 
 
Vihar - A fővárosi katasztrófavédelem több mint ezer bejele
 
 Víz borít egy utcát a főváros teljes területét érintő éjszakai vihar után a XIX. kerületben 2023. augusztus 5-re virradóan.
 
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán