„Klubrádió
A lényeg

Megküldi a MOK a tagsági formanyomtatványt

1/03/2023 16:28

| Szerző: Klubrádió

A facebookon arra kérte a szervezet az orvosokat, maradjanak kamarai tagok, miután egy 24 óra alatt lezavart törvénymódosítással alaposan megnyírbálták a jogköreiket.

Egy-két napon belül megkapja mindenki a kamarai tagság megtartásához szükséges formanyomtatványt – közölte a Magyar Orvosi Kamara.

A facebookon arra kérték az orvosokat, maradjanak kamarai tagok, miután egy 24 óra alatt lezavart törvénymódosítással alaposan megnyírbálták a jogköreiket. A kötelező orvosi kamarai tagság azonnali hatállyal megszűnik, csak az marad a kamara tagja, aki erről nyilatkozik. Emellett a nem kamarai tagok is praktizálhatnak, és az etikai eljárásokat is elvették a az orvosi kamartáól. A kormány azután ment neki az érdek-képviseleti szervezetnek, hogy az arra kérte a háziorvosokat, amíg a kormány nem teljesíti a kéréseiket, ne írják alá a szerződésmódosításukat az új ügyeleti rendszerre való átállásról. A kormány szerint ez megengedhetetlen nyomásgyakorlás, a kamara vezetői koncepciós eljárásról beszéltek.