„Klubrádió
A lényeg

Megjelentek az aszálykár miatti hitelmoratórium és kárkifizetés szabályai

9/08/2022 08:29

| Szerző: Klubrádió

Megjelentek azok a rendeletek, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit – számolt be a Bank360.

A Magyar Közlönyben közzétették azokat a rendeleteket, amelyek szabályozzák az aszály miatti új hitelmoratóriumot, valamint a biztosítók aszálykár miatt speciális kifizetéseit.

Nagy István agrárminiszter egy hete jelentette be, hogy a kormány a mezőgazdasági termelőket ért aszálykár enyhítésére több intézkedést is hozott. Ezek egyike a számukra bevezetetett hitelvisszafizetési moratórium, a másik a mezőgazdasági biztosítások speciális kárkifizetése.

Ezen felül a kormány a takarmánykrízis enyhítése érdekében hárommilliárd forintos támogatási konstrukciót is kidolgoz, valamint a vízügyi igazgatóságok 1,46 milliárd forint többlettámogatást kapnak a megnövekedett termelői vízigények ellátásához – írja a portál.

Mindezekről hétfő este jelentek meg a kormányrendeletek, amelyek részletesen szabályozzák az új hitelmoratóriumot és a biztosítók kárkifizetését. 

Fotó: Pápai Gergely / https://www.youtube.com/watch?v=BSVQml2PHsM&t=805s