„Klubrádió
A lényeg

Meghosszabbítja a vizsgaidőszakot az ELTE, a tavaszi szünet februárban lesz

28/10/2022 15:12

| Szerző: Klubrádió

A vizsgaidőszak február 11-ig fog tartani, az előrehozott tavaszi szünet pedig február 20-25. között lesz.

Egy héttel meghosszabbította az őszi félévet záró vizsgaidőszakot az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) – derül ki az egyetem honlapján közzétett tájékoztatásból.

Az őszi szünet december 12–17. között lesz az egyetemen, az őszi félév utolsó tanítási napja tehát december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz, 12. és 18. között ugyanis se óra, se vizsga nem tartható majd az egyetemen.

A vizsgaidőszak december 19-én kezdődik, és február 4. helyett február 11-ig fog tartani.

"A vizsgaidőszakban a jelenléti vizsgákat jellemzően nem a megszokott kari helyszíneken és időpontokban tartják. A jelenléti vizsgák külső helyszíneken, így különösen az Egyetem köznevelési intézményeiben, kollégiumokban, valamint a téli időszakban is fűtött helyiségekben kerülnek megszervezésre" – írja az egyetem a tájékoztatásban.

Az előrehozott tavaszi szünet február 20-25. között lesz, a tavaszi félév szorgalmi időszaka pedig csak február 27-én kezdődik majd.

Ez azt jelenti, hogy az ELTE épületeiben közel három hónapig, december 10. és február 27. között, nem fognak oktatással összefüggő tevékenységet végezni.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium határozata szerint az állami egyetemeknek is el kellett készíteniük az "energiamegtakarítási tervet", miután korábban arról döntött, hogy az állami szférában a spórolás miatt a közép- és felsőoktatási intézményekben 18 fok lesz. Ez az állami fenntartásban maradt egyetemekre és főiskolákra, tehát az Eötvös Loránd Tudományegyetemre is vonatkozik.

Kiemelt kép: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának épülete – MTI/Mónus Márton

(Forrás: Telex)