„1%
A lényeg

Meghalt a Baptista Szeretetszolgálat alapítója

21/05/2022 14:52

| Szerző: Klubrádió

57 éves korában meghalt Szenczy Sándor.

A szeretetszolgálat oldalán található életrajz szerint Szenczy 1965-ben született Sajószentpéteren. Az életrajz szerint Szenczynek balhés tinédzserkora volt, a Nyugati pályaudvaron lévő vagonokban lakó banda tagja volt, és a viharos éveknek a katonaság vetett véget, ekkor tért meg – írja a 444.

A Református Teológián elvégzett három évfolyam után a Baptista Teológián fejezte be tanulmányait. Lelkészi hivatását 1994-ben kezdte Velencén, ahol az alig több mint tízfős gyülekezet egy szűk évtized alatt százfősre nőtt a keze alatt.

„A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre. Az alapítvány ma hazánk egyik legnagyobb humanitárius szervezete, amely a világ huszonöt országa mellett Magyarországon is nagy szervezetté nőtt. Sándor és családja lakott és segített már Koszovóban, Vietnámban, Jordániában, Sri Lankán, Kambodzsában. Észak-Koreába, Csecsenföldre, Irakba és egyéb „forró” válságövezetekbe sokszor inkább egyedül utazik. Munkája során találkozott államok vezetőivel, köztük három amerikai elnökkel is, tartott imaórát a Pentagonban és a kambodzsai dzsungel közepén.”