„Köszönjük,

Megbírságolták az oltást megtagadó háziorvost

16/03/2021 14:04

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A háziorvos arra hivatkozva tagadta meg a oltás beadását, hogy szerinte káosz uralkodik az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik, az oltóanyagokkal sincs egyértelmű iránymutatás, a kínai vakcina engedélyezését például még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tartja oltásellenes döntését és a Pest Megyei Kormányhivatal sem tolerálja tettét.

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára – közölte a kormányhivatal az MTI-vel kedden. A 24.hu összefoglalójából kiderül az is, hogy az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak is, ezért a kormányhivatal a praxisára egymillió forint egészségügyi bírságot szab ki.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, valamint rombolja az egészségügybe vetett bizalmat. A Pest Megyei Kormányhivatal számára sem tolerálható, ha megtagadják az életmentő oltások beadását – írták.

Kiss Csaba háziorvos korábban azt mondta, több oka is van döntésének, szerinte káosz uralkodik az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik. „Azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni” – és hangsúlyozta, hogy kifogásolja, hogy a kínai vakcina engedélyezését még nem hagyta jóvá az Európai Gyógyszerügynökség. A háziorvos egyebek mellett úgy véli, a rendelő nem megfelelő ilyen körülmények között arra, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék.