„Klubrádió
A lényeg

Még mindig 200 fölött van a halottak száma

24/04/2021 11:16

| Szerző: Klubrádió

Mára 2796 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 767 190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Meghalt 212 ember, így az elhunytak száma  26 420 főre emelkedett.olvasható a központi tájékoztató oldalon.A gyógyultak száma folyamatosan nő, az  aktív fertőzöttek száma pedig csökkent. Kórházban 6737 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 813-an vannak lélegeztetőgépen. 

Miután a beoltottak száma elérte a három és fél milliót, a vendéglátó teraszok mától kinyithatnak. Reggel öt óra és este fél tíz között lehetnek nyitva. A vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. Az esti kijárási tilalom kezdete 23 órára módosul .

Orbán Viktor tegnapi rádióinterjújában  bejelentette a négymillió beoltott után várható újraindítási lépéseket: megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is.