„Klubrádió

Még egy mesekönyvet megsemmisített Dúró Dóra

9/10/2020 13:59

| Szerző: MTI/Klubrádió

Miután pár napja ledarálta a szerinte homoszexuális propagandát tartalmazó Meseország mindenkié című könyv egy példányát, újabb mesekönyvet talált veszélyesnek a gyermekek számára Dúró Dóra, A Mi Hazánk politikusa. Az országgyűlési képviselő a könyvmegsemmisítést a Vagánybagoly és a harmadik Á című kötettel folytatta, egyúttal kérdőre vonta Kásler Miklós emberminisztert.

 
Dúró Dóra
Forrás: Facebook
 

Újabb, szerinte homoszexuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese.

Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homoszexuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „”gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a Meseország mindenkié című, szerinte ugyancsak homoszexuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a "propaganda-mesekönyvre"

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós tárcavezető által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd fideszes csepeli polgármester azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a Meseország mindenkié című könyvet.

Bán Zsófiával, a Vagánybagoly és a harmadik Á – avagy mindenki lehet más című könyv szerzőjével júniusban Váradi Júlia beszélgetett egy Dobszerdában. A szerzőnek ez az első gyerekkönyve egyébként, melyet a Magyar Gyerekkönyv Fórum gyerekzsűrije a 2019-es év gyermekkönyvének választott.

Az adás hanganyagát itt találják.

2020. június 10. Dobszerda (2020. június 10., szerda 20:00): Bán Zsófia
46:33
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia