„Köszönjük,
A lényeg

Medián: Magyar Péter megkerülhetetlen figurája lesz a budapesti politikának

29/05/2024 17:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Ha ez a mostani pillanatképnek megfelelő kutatási eredmény válna valósággá június 9-én, a Tisza Párt nélkül aligha lehetne többséget alkotni a közgyűlésben.

Még mindig vannak nyitott kérdések a fővárosi közgyűlés összetételét illetően – írja felmérésében a Medián. A pártok erősorrendje nem sok kétséget hagy, de bizonytalan a bejutási küszöbön billegő Momentum jövője. Azt írták, az biztos, hogy ha ez a mostani kutatási eredmény válna valósággá június 9-én, a Tisza Párt nélkül aligha lehetne többséget alkotni a közgyűlésben. A Medián külön kiemelte, hogy a  mostani felmérés egy pillanatkép. Az LMP megbízásából arról kérdeztek szavazókat, hogy a listavezető ismeretében melyik pártlistára szavazna. A biztos szavazóknál

  • a Fidesz–KDNP jelöltje, vagyis Szentkirályi Alexandra 29 százalékon,
  • a Tisza Párt jelöltje, Magyar Péter 24 százalékon,
  • a Párbeszéd-Zöldek–MSZP–DK jelöltje, Karácsony Gergely 20 százalékon,
  • az LMP–Civil lista jelöltje Vitézy Dávid pedig 11 százalékon.

Magyar Péter valószínűleg megkerülhetetlen szereplője lesz a budapesti politikának, hiszen a HVG megbízásából készített május 17-e és 22-e között készített Medián-felméréshez képest listája néhány nap alatt előzte meg Karácsony Gergelyét. Az eredményt Magyar Péter a Facebook-oldalán úgy kommentálta, hogy pártja napról napra közelít a Fideszhez, ahol totális a pánik.