„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay válaszolt Holliknak: Ha beosztottal Orbán nem tárgyal, akkor nekem Putyinnal kéne?

18/01/2022 20:51

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint, ha Orbán nem tárgyal beoisztottakkal, akkor neki sem vele, hanem Putyinnal, vagy a Kínai Kommunista párttal kellene.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kedd este az ATV-n reagált arra, hogy az Orbán Viktornak címzett vitakihívását Hollik István azzal pattintotta le: "Beosztottal nincs értelme vitatkozni." Márki-Zay Péter erre azt mondta, hogy a 6 párt összefogásában egy csomó kérdésben nincs egyetértés, "tehát nincs főnök, nincs beosztott sem".

A 444 szemlézte a politikus válaszát:

"De ha ez lenne a logika, akkor én miért állnék ki Orbán Viktorral? Akkor rögtön Putyint kellene kihívjam vagy rögtön a Kínai Kommunista Pártot. Ha Orbán nem tudja a kínai kommunisták nélkül eldönteni, hogy a mi pénzükből merre menjen a vasút, vagy nem tudja Putyin nélkül eldönteni, hogy támogathatja-e az úzvölgyi temető megmaradását vagy el kell-e zárni a gázcsapot Ukrajna felé, akkor Orbán Viktor egy beosztott."

A politikus úgy gondolja, hogy a magyar választóknak joga van, "hogy ne hazugságokról szóljon a kampány, ne hazugságokat adjunk a másik szájába, hanem tényekkel vitatkozzunk. Ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és kell, hogy legyen egy nyílt, a köztévében közvetített, élő vita".