„1%
A lényeg

Márki-Zay Péter új pártja nem minden ellenzéki vezetőt hozott lázba

17/05/2022 07:43

| Szerző: Klubrádió

A civilek pártját szeretné megalapítani Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester. Egy olyan jobbközép irányultságú néppártot hoz létre, amelyben ott vannak a konzervatívok, a keresztények, a zöldek és a liberálisok is. Hadházy Ákos már korábban jelezte, hogy nem lép be az új pértba, korábbi szövetségesei is reagáltak a lépésre. 

A Jobbikból az ATV megkeresésére azt írták, hogy "Márki-Zay Péter politikai amatörizmusának eredményét április harmadikán láthattuk. Az pedig maga a két lábon járó politikai paradoxon, hogy a leendő formációját civilek pártjaként definiálja".

A párbeszédes Barabás Richárd úgy nyilatkozott, hogy helyén volna Magyarországon egy jobbközép keresztény értékeken alapuló konzervatív párt létrehozása, "amelyik nem a Fidesznek ezt az ál szemforgató, vagy hamis keresztény világát képviselné”.

A parlamentbe újonnan bejutó Mi Hazánk szerint a balliberális ellenzéki oldalon már így is túl sok párt van. Dúró Dóra azt mondta: "Nem gondolom, hogy szükség lenne arra, hogy Márki-Zay Péter is egy új párttal próbálja meg ugyanazokat a szavazókat megszólítani".