„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay ötmilliót ajánlott fel annak, aki bizonyítja a kormánypropaganda öt, szerinte hazug állítását

26/01/2022 08:17

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter azt mondta, várja a fideszes propagandistákat egy-egy millió forinttal, hogy bizonyítsák be, hogy mégis olyanokat állított, mint hogy eltörölné a rezsicsökkentést, beengedné a migránsokat, vagy fizetőssé tenné az egészségügyet.

„Itt van 5 millió forint, világosítsák fel az embereket arról, hogy ki hazudik. Nem én” – zárta a beszélgetést Márki-Zay Péter az Egyenes Beszéd című műsorban. A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt ötmillió forintot ajánlott fel azoknak, akik valódi bizonyítékot hoznak öt olyan állításra, amivel szerinte hazug módon támadja a kormánypropaganda – foglalta össze a Telex.

Tehát 1-1 millió forintot ad, aki bebizonyítja, hogy tényleg azt mondta, hogy valóban

  • eltörölné a rezsicsökkentést,
  • beengedné a migránsokat,
  • fizetőssé tenné az egészségügyet,
  • Indiába küldené szemműtétre a magyarokat,
  • szülészeteket zárna be.

Azt mondta, várja a fideszes propagandistákat egy-egy millió forinttal, hogy bizonyítsák be, hogy mégis ilyeneket állított.

Szóba került a „fogyatékosozás” is; Márki-Zay vasárnapi élő bejelentkezésében egészen pontosan ez hangzott el: „Elnézést kérek, de hogyha annyira fogyatékosak szegény fideszes propagandisták – és a fogyatékos azért nem szerencsés szó, mert a fogyatékosokat szeretjük, a fideszes hazug propagandistákra viszont rendkívüli módon neheztelek –, tehát nyilvánvalóan az ő szellemi képességük valószínűleg nincs, nem azt mondom, hogy tökéletes, de semmiképpen nem a szellemi képességükkel van baj. A végtelen aljas gonoszság, ez jellemzi ezt a tolvajtársaságot”. Ez kapcsolódik ahhoz a kormánymédiában megjelent állításhoz, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Indiába küldené szemműtétre a magyarokat.

A fogyatékos szó negatív jelzőként szerepeltetése miatt több érdekvédelmi szervezet is közleményben reagált és bocsánatkérést várt tőle. A Telex erre vonatkozó kérdésére azt írta korábban, „engem és az ellenzéket támadják szándékosan manipulált, félreértelmezett mondatokkal, de a mini-Feri, akivel a Fidesz teleplakátolta az országot, nem zavarja őket, pedig kis termetű honfitársainkat biztosan sérti”. Hozzátette, azonnal pontosította a nyilatkozatát, mivel állítása szerint tiszteli „a fogyatékkal élőket”.

 Az Egyenes Beszédben most újra rákérdeztek, hogy tervezi-e, hogy válaszol ezeknek a szervezeteknek, és bocsánatot kér, de megismételte, hogy már akkor is korrigálta magát, és azóta többször is tisztázta, hogy „nyelvbotlás” volt. Majd végül azt mondta, elnézést kér mindenkitől, akit esetleg akaratlanul megbántott, semmi rosszindulat nem volt benne.

Márki-Zay arról is beszélt az ATV-n, hogy kedden a német nagykövetségen volt beszélgetni, ahol az ellenzék terveiről kérdezték, illetve arról, mit gondolnak Orbán februárra tervezett moszkvai látogatásáról és az ukrán helyzetről.