„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Orbán bejelentéséről: Beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van

12/01/2022 18:57

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor bejelentette, hogy hat alapvető élelmiszer árát maximálják február elsejétől. Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje erre úgy reagált: "Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van".

A miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy hat termék esetében – kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8%-os tehéntej – beavatkoznak az árak alakulásába. Ezeknek a termékeknek az árát október 15-i szintre csökkentik február 1-től.

Erre reagált a Facebookon Márki-Zay Péter. „Szerinte Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez felér egy beismerő vallomással. A kormányváltás után 5%-ban maximáljuk az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.”