„Klubrádió

Márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat is

2/03/2021 15:23

| Szerző: Klubrádió

Az oltási tervtől eltérően megindult az igények felmérése az igazságszolgáltatásban dolgozók körében. Egyelőre nem tudni, milyen vakcinát adnának be, és azt sem, hogy az üzemorvos végzi-e.

Bár az eddig ismert oltási tervben nem szerepeltek kiemelt csoportként, a 444 tudomása szerint megindult az oltási igények felmérése az igazságszolgáltatásban dolgozóknál.

A bírósági és ügyészségi dolgozóknak annyit árultak el, hogy az igénylők  tervek szerint még március során megkapják a vakcinájukat. Mind Fazekas Géza ügyészségi szóvivőtől, mind bírósági forrásból azt a választ kapta a portál, hogy egyelőre nincs információ sem a beadandó vakcina fajtájáról, sem arról, hogy azt az üzemorvosok adják-e be.

Koronavírus – Megérkezett az oltóanyag a Borsod-Abaúj-Zemp
Fotó: Vajda János / MTI
 

„A Legfőbb Ügyészség jelen pillanatban egy előzetes felmérést végez az ügyészségi dolgozók körében annak érdekében, hogy megállapítsa, hány dolgozó igényelné a munkahely szervezésében az oltást – ha és amennyiben arra sor tud majd kerülni.” – írta a portál kérdésére Fazekas.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője szerint „nem áll rendelkezésünkre információ (...) arról sem, hogy az oltási terv mely kategóriájába tartoznának az ügyészségi dolgozók.”