„Támogassa

Már a Balaton élővilágának is van miniszteri biztosa

11/05/2021 10:58

| Szerző: Klubrádió/KL

A Balaton élővilágának megóvásával kapcsolatos feladatok ellátására miniszteri biztossá nevezte ki Szári Zsolt Balázst Nagy István agrárminiszter – derült ki a hétfő késő este megjelent Hivatalos Értesítőből. A kinevezés május 1-jétől érvényes. Szári a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A miniszteri biztos feladatai a következők lesznek:

– közreműködik a  Balaton növény- és állatvilágának, valamint a  víz minőségének megóvásához kapcsolódó, az agrárminiszter feladatkörébe tartozó szakmai feladatok összehangolásában;
– elősegíti a Balaton és a Kis-Balaton vízgyűjtő területein lévő szennyező források azonosítását;
– javaslatot tesz a Balaton medrének rekultivációjával kapcsolatos állami feladatok megvalósíthatóságára;
– elősegíti a balatoni halak gasztronómiai népszerűsítését;
– rendszeresen tájékoztatja a minisztert, illetve havonta írásbeli beszámolót készít.

Ezen kívül a miniszteri biztos feladatainak ellátása során együttműködik a Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-vel, a Balatoni Hajózási Zrt.-vel, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-vel, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósággal, az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézetével, a Zala Megyei Kormányhivatallal, a Somogy Megyei Kormányhivatallal, a Veszprém Megyei Kormányhivatallal, a Fejér Megyei Kormányhivatallal, az Országos Vízügyi Főigazgatósággal,  Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, a  Magyar Országos Horgász Szövetséggel, továbbá a Balatoni Szövetségen keresztül az érintett civil szervezetekkel – írta meg a 24.hu.