„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter szerint Kocsis Máté nem sok időt tölt munkával, délutánonként pezsgőzik és borozik

18/04/2024 14:45

| Szerző: Klubrádió

"Napjainak a nagy részét, főleg a délutánokat pezsgőzéssel és borozással tölti a Várban, különböző haveri cégeknél és éttermekben" – mondta Magyar Péter Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezetőről Gyulán. Kocsis Máté reagált, szerinte csúnya, de alaptalan dolgokat állít róla "PszichoPeti".

Kocsis április 16-án a Telexnek beszélt arról, hogy továbbra is kitart gyanúja mellett, miszerint Magyar Péter államközeli megbízásait a volt felesége, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter intézhette, hiszen Magyar nem a végzettségének megfelelő megbízásokat kapott a kormánytól. Erről a Telex kérdezte az országjárását Békés megyében kezdő Magyart, aki februárban fordult szembe a NER-rel. Közölte, szerinte Kocsis Máté nem mondott igazat azzal, hogy neki 8 millió forint lett volna a fizetése, mert nem volt annyi.

„Én arra emlékszem, hogy amikor a jogi egyetemre jártunk, és Gulyás Gergellyel relatíve könnyen vettük a jogi egyetemet, akkor Kocsis Mátét leginkább kocsmákban lehetett látni, valamint a MIÉP-nél, aminek az ifjúsági tagozatát vezette. És hát nagy nehezen tudta csak letenni a vizsgáit, nem is tudom, hogy van-e egyébként szakvizsgája, valószínűleg arra már nem mert elmenni” – mondta Magyar a Telexnek.

Szerinte Kocsis csak megijedhetett attól, amit mondott, tehát hogy Magyar Pétert a felesége pozíciója miatt nevezték ki állami cégek vezetésébe, azzal hivatali visszaéléssel vádolta a kormányt és a saját kollégáit. Magyar emiatt egyébként várja is, hogy Kocsis kijelentései miatt valaki feljelentse a kormányt hivatali visszaélésért, és az ügyészség ezt kivizsgálja.

Magyar szerint a Fideszre valóban jellemző, hogy családi kötelékek miatt segítenek pozícióba embereket, és azt sem állítja, hogy nála ez ne lett volna szempont, hiszen abban mindenképp segítenek a családi kötelékek, hogy az ember önéletrajza eljusson a megfelelő helyre. „Én ezt sose tagadtam. Nyilván Kocsis Máté letagadja, de a Fideszre nagyon is jellemző a nepotizmus, a feudalizmus, helyi szinten vagy máshol is. De ennek fogunk véget vetni.”

Magyar arról is beszélt, hogy Kocsis Máté szerinte nem tölt túl sok időt munkával, a pezsgőzések és borozások idején nem is nehéz megtalálni a Lovarda környékén vagy a Batthyány Lajos Alapítvány felújított kastélyánál. Magyar a kastély díszterméről azt mondta, „úgy néz ki, mint egy angol klub. Ott szoktak az urak ingyen fogyasztani. Kocsis szerintem többet tartózkodik ott, mint az irodájában.”

Kocsis Máté csütörtökön a Facebookon reagált a Magyar Péter által elmondottakra. Azt írta: „Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti, de jobban jártam, mint a felesége, mert engem csak szóban bántalmaz. Csak elő ne kerüljön a nadrágszíj!” – utalt arra, hogy Varga Judit szerint Magyar Péter megdobta őt a nadrágjával és megütötte a hátát az övcsat.