„Klubrádió
A lényeg

Magyar Péter országjárásán jött a bejelentés: lesz kihívója Simonka Györgynek Pusztaottlakán

19/04/2024 15:50

| Szerző: Klubrádió

Kocsis Violetta, egy helyi lakos azt mondta, hogy elindulna a korrupcióval vádolt volt fideszes politikus ellen.

Magyar Péter országjárásának mezőhegyesi állomásán felszólalt Kocsis Violetta, aki Pusztaottlakáról jött. Elmondta, egyébként battonyai születésű, és egy hosszú „körút” után tért vissza Békés megyébe. Néhány hete jutott tudomására, hogy Simonka György újra elindul a polgármester–választáson, méghozzá úgy, hogy a település jelenlegi vezetője, Pál-Árgyelán Elvira visszalép, így ráadásul egyedüli jelölt lenne a költségvetési csalással vádolt politikus, így nagy valószínűséggel nyerhetne.

Kijelentette: péntek reggel három képviselőjelölt-társával bementek a polgármesteri hivatalba hogy beadják a jelentkezésüket a választásra, ő lesz a polgármesterjelölt.

Beszélt arról is, hogy miközben a milliárdokat szórják az országban, ők szerény körülmények között élnek a faluban a fiával, aki súlyos mentális beteg, leszázalékolták, de egy fillért sem kap. Kocsis Violetta úgy gondolja, nagyon sok tíz- és százezer ember él az országban, akit arra nem tartanak méltónak, hogy egy napi ebédet adjon nekik a kormány, és ezen mindenképpen változtatni kell.

Magyar Péter hozzátette: őt is meglepte a dolog, úgy tudta, nem lesz kihívója Simonkának. Természetesen gratulált Kocsis Violetta bátorságához, hogy elindul „egy virtigli fideszes politikusbűnöző ellen”, és sok sikert kívánt neki.

A volt fideszes Simonka 2006 és 2014 között volt Pusztaottlaka polgármestere, majd a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyűlési képviselője. Bűnszervezetben elkövetett, 1,4 milliárdos károkozással vádolják őt és 32 társát, ügyük tárgyalása 2020 januárjában kezdődött, de 2022-ben új bíró vette át az ügyet, ezért elölről kezdték a tárgyalást. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot.