„Klubrádió
A lényeg

Magyar fejvadászok segítségével fogták el a Múzeum körúton az egyik legveszélyesebb német bűnözőt

27/01/2022 11:19

| Szerző: Klubrádió

A TEK kommandósai elfogtak egy német férfit Budapesten, akihez Európa eddig felderített legnagyobb drogszállítmánya köthető. A különösen veszélyesnek minősített bűnöző annak a bűnszervezetnek a tagja, amely tonnaszámra hozta a kokaint Dél-Amerikából Németországba. 

Egy Múzeum körúti lakásban csapott le a TEK  szerda délután a különösen veszélyes, fegyveres bűnözőként körözött N. A. H. német állampolgárra, miután a német hatóságok szóltak, hogy Magyarországon bujkálhat a férfi. 

N. A. H-t a német hatóságok azzal gyanúsítják, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, amely tonnaszámra hozta a kokaint Dél-Amerikából Németországba. A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére. Nevét összefüggésbe hozták Európa eddigiekben egyik legnagyobb drogfogásával is – a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben, ezzel minden idők legnagyobb európai drogfogását elkönyvelve – írta a police.hu.     

N. A H. azonban nem várta meg a büntetőjogi felelősségre vonását, hanem annak elkerülése érdekében a hatóságok elől megszökött és ismeretlen helyre távozott.

A német rendőrök ENFAST hálózaton (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) keresztül azután keresték meg a Nemzeti Nyomozó Irodát, illetve annak szakegységét az Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát, amikor információ merült fel arra vonatkozóan, hogy N.A.H. hazánkban bujkál. A német kollégák kérték, hogy a magyar fejvadászok segítsenek a férfi felkutatásában és elfogásában.

A magyar célkörözési egység munkatársa alapos elemző munka segítségével a keresett férfi nyomára akadtak és sikerült lokalizálni a körözött tartózkodási helyét, így vetve véget bujkálásának – olvasható a rendőrségi beszámolóban.