„Klubrádió
A lényeg

"Magukat kereszténynek álcázó pogányokkal állunk szemben"

11/02/2022 16:02

| Szerző: Klubrádió

Évértékelőjében Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: "Itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe burkolják magukat".

Egy nappal Orbán Viktor miniszterelnök tervezett évértékelője előtt a Demokratikus Koalíció elnöke is Elmondta véleményét az elmúlt időszakról. A 24.hu összefoglalta a politikus erős mopndatait:

"Ez a hatalom nem keresztény, mert a kereszténység leglényege az emberré vált isten tanításának elfogadása, és nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét, és Mammont, a pénz urát" – mondta Gyurcsány, aki szerint, ha ez így van, akkor a kormány nem egyszerűen hazudik, hanem gyalázza a kereszténységet.

"Itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe burkolják magukat, hogy elfelejtsük a sok disznóságot, amit tesznek velünk" – mondta.

"Amikor a teremtő Isten szétválasztotta a fényt és a sötétséget, akkor nem az Elios Zrt.-re gondolt, ami sötétséget teremtett a fény helyett a városokban" – tette hozzá. Szerinte nem az volt Isten szándéka, hogy Semjén Zsoltnak kilövési engedélyt adjon az állatokra.

Vannak azonban érdekesebb részletek is, a beszédet üres stúdióban, csak stáb előtt vették fel, ehhez képest tapsot is lehet hallani.