„Klubrádió
A lényeg

Ma van a Győzelem napja a háború árnyékában

9/05/2022 07:28

| Szerző: Klubrádió

Éjjel Volodimir Zelenszkij szokásos éjszakai beszédében azt mondta, a szabad világ szemében egyértelmű, hogy Ukrajna áll a jó oldalon, „és Oroszország veszíteni fog, mert a gonosz mindig veszít” - idézte a Telex az ukrán elnököt.

A luhanszki régióban található Bilohorivka falu ellen szombaton elkövetett orosz légicsapásban közel 60 ember halt meg, mondta Zelenszkij. „Civilek, akik a támadások elől bújtak el az iskolában”, amit célzott csapás ért.

Ukrajnai háború - Justin Trudeau
 
Ukrajnai háború - Justin Trudeau
 
Irpiny, 2022. május 8. Az irpinyi polgármesteri hivatal által közreadott kép Justin Trudeau kanadai miniszterelnökről (j) és Olekszandr Markusinról, Irpiny polgármesteréről (j) a Kijev melletti Irpinyben 2022. május 8-án. MTI/AP/Irpinyi polgármesteri hivatal
Fotó: Irpinyi polgármesteri hivatal
 

 

Odessza térségében egy lakóépületet ért rakétatámadás, Szumi térségében, ahogy a Donbaszban és Harkivnál is tüzérségi támadást hajtottak végre. „Mintha ma nem május 8. lenne, mintha holnap nem május 9., amikor a békének kellene a legfontosabb szónak lennie, minden normális embernek” – mondta az ukrán elnök, aki megköszönte Jill Biden és Justin Trudeau látogatását is.

A Győzelem napja is van ma, ezért Oroszországban több helyen is katonai parádét tartanak. Erre a napra az oroszok komolyabb sikerrel számoltak, ehelyett Putyinnak valami másról kell majd beszélnie. Vlagyimir Putyin orosz elnök feltehetően valamilyen fontos bejelentést is fog tenni, például, hogy hadat üzen Ukrajnának vagy azt, hogy részleges, illetve általános mozgósítást rendel el, írja a Hvg.hu.