„Köszönjük
A lényeg

Lezárások lesznek a fővárosban a hétvégi futóverseny miatt

7/10/2022 20:55

| Szerző: Klubrádió

Szombaton és vasárnap is jelentős forgalomkorlátozás várható, nem érdemes rutinból közlekedni.

Futóverseny miatt közlekedési változásokra és korlátozásokra kell számítani a fővárosban a hétvégén – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A SPAR Budapest Maraton miatt szombat délelőtt a budai alsó és felső rakpartokon, vasárnap délelőtt és kora délután a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között korlátozzák részlegesen vagy teljesen a forgalmat.

A Szabadság hidat vasárnap várhatóan reggel fél tíztől kora délutánig lezárják a közúti forgalom elől, emellett a Margit hídon és az Árpád hídon is sávlezárásra kell számítani.

A rajt és a cél a XI. kerületi Pázmány Péter sétányon lesz, amelyet az előkészítési munkák miatt már pénteken lezárnak.

A járművezetők számára a rendőrség készített összefoglalót arról, hogy a város mely pontjain hogyan változik a forgalmi rend.

A közösségi közlekedési eszközöket érintő változásokról a BKK Info oldalán tekinthető meg részletes, interaktív térképes tájékoztató.

Az utazás megtervezéséhez a tömegközlekedőknek a BudapestGO alkalmazást ajánlja a BKK, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vele vásárolni.