„Támogassa
A lényeg

Levelet küldött Orbánnak és Nováknak Lukasenka

20/08/2022 23:39

| Szerző: Klubrádió

A fehérorosz diktátor a magyar nemzeti ünnep alkalmából köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnököt és Novák Katalin köztársasági elnököt. Levelében Lukasenka azt írta, "osztom a béke megőrzésének vágyát".

Novák Katalin köztársasági elnöknek és Orbán Viktor miniszterelnöknek is üdvözlő levelet küldött Aljakszandr Lukasenka fehérorosz diktátor az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából – írja Belta hírügynökség.

A hvg.hu kiemelte a két politikusnak írt levél pontjait:

"A modern kihívások megkövetelik, hogy szorosabban együttműködjünk. Meggyőződésem, hogy minden nehézség ellenére konstruktív párbeszédet fogunk folytatni a különböző területeken. Megerősítem Fehéroroszország őszinte vágyát és érdeklődését a Magyarországgal való kétoldalú együttműködés teljes körű bővítése és elmélyítése iránt" – írta Novák Katalinnak Lukasenka.

"A fehéroroszokat és a magyarokat összeköti az igazságba és az igazságosságba vetett hit, a hazaszeretet, a hagyományok megőrzésére való törekvés, valamint a rokonok és barátok védelme. Osztom a béke megőrzésének vágyát. A Belarusz Köztársaság továbbra is támogatja a regionális és globális biztonság megerősítését a megosztott felelősség és a stabil stratégiai stabilitás elvei alapján. Bízom abban, hogy jelentősen hozzá tudunk járulni a nemzetközi közösség tagjai közötti megállapodás megteremtéséhez" – áll az Orbán Viktornak címzett levélben.