„Köszönjük,
A lényeg

Lévai Anikó az ukrajnai háborúról: Azt gondoltam, az én életemben ilyen nem fordulhat elő

7/03/2022 21:37

| Szerző: Klubrádió

Az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagyköveteként tevékenykedő Lévai Anikót a Telex kérdezte az ukrajnai háborúról. A miniszterelnök felesége elmondta, azt gondolta, hogy az ő életében ilyen nem fordulhat elő. A szervezet száztonnás segélyszállítmányt küld Ukrajnába. 

Száztonnás segélyszállítmányt küldött Ukrajnába a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Az erről szóló sajtótájékoztatón ott volt Lévai Anikó, jószolgálati nagykövet, a miniszterelnök felesége is, akit a Telex kérdezett a háborúról.

Azzal kapcsolatban, hogy mit érzett, amikor kitört a háború, amikor az oroszok megtámadták Ukrajnát, úgy válaszolt: ugyanaz az érzés fogta el, mint mindannyiunkat. Az interjú végén pedig elmondta: azt gondolta, az ő életében ilyen nem fordulhat elő.

Lévai Anikó a segélyszervezeti munkáról beszélt főleg a rövid interjúban, elmondta, hogy eddig is ott voltak mindenhol, ahol segítségre volt szükség, például ő is járt Ukrajnában 2015-ben, amikor szintén harcok folytak, de akkor még kizárólag az ország keleti részén.

Úgy vélekedett, hogy az a helyes, ha mindenki a dolgát végzi, azt teszi, amit vállalt. A szervezet segélyszállítmányt visz, az orvosok gyógyítsanak, az újságírók pedig tényszerűen tudósítsanak – mondta.

Szerinte nehezebb időszakra kell felkészülni, mert már nemcsak azok jönnek, akik a háború elől menekültek, hanem azok is, akik a háborúból.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt/kép részlete)