„Köszönjük,
A lényeg

Lekerült a kormány napirendjéről az ország legdrágább autópálya-beruházása

27/05/2024 17:04

| Szerző: Klubrádió

Úgy tűnik, lekerült a kormány napirendjéről az ország legdrágább autópálya-beruházásaként beharangozott gyorsforgalmi fejlesztés – írja a vg.hu.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szavai alapján olcsóbb megoldásban gondolkodik a kabinet, ennek pedig a legkevésbé a zalaegerszegiek örülhetnek, ugyanis aki Budapestre tartana, annak 48-50 kilométeres kerülőt jelent Nagykanizsa érintése.

Mindez azért meglepő, mert a miniszter fél évvel ezelőtt, tavaly decemberben harangozta be a 76-os út kétszer két sávos autópályává történő bővítését, azaz Zalaegerszeget az M7-es autópályával összekötő M76-os beruházást. A mostani szavai alapján ezt a tervet vélhetően elvetette a szaktárca.

Torlódik a forgalom az M7-es autópályán
 
M7-es csúcsforgalom
 
Törökbálint, 2014. augusztus 9. Torlódás az M7-es autópályán Törökbálint közelében 2014. augusztus 9-én. Az autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 15-ös kilométerszelvénynél három személyautó ütközött össze. A baleset négy sérültjét a mentők kórházba vitték. Az autópályán több kilométeres torlódás alakult ki. MTI Fotó: Lakatos Péter