„Klubrádió

Lehet tartani ballagást az iskokákban

7/05/2021 12:28

| Szerző: Klubrádió

A ballagási ünnepségeket, tanévzárókat meg lehet majd szervezni, a pontos szabály hamarosan megjelenik – ígérte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján. Egynapos osztálykirándulások is lehetnek. Azt már Müller Cecília országos tiszti főorvos mondta el, hogy május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is.

Az általános iskolákban megengedik a tanulmányi kirándulásokat, de csak egynapos vagy többször egynapos kirándulást tesznek lehetővé, ottalvós kirándulás nem lehet – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár pénteken. Hozzátette: a nyári táborokról a következő hetekben döntenek.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt arról is, hogy a ballagási ünnepségeket, tanévzárókat meg lehet majd szervezni, az erről szóló pontos szabály hamarosan megjelenik.

Jövő hétfőtől visszaáll a jelenléti oktatás a felső tagozaton és a középiskolákban is. A felsőoktatásban pedig a rektor döntheti el, milyen módon folyjon az oktatás.

Müller Cecília ugyanott a második oltás beadatásának fontosságára hívta fel a figyelmet. Valamint a fiatalokat és szüleiket kérte arra, hogy regisztráljanak oltásra, a 16-18 éveseket tudják oltani Pfizerrel, ehhez péntek estig kell regisztrálni. Péntek-szombaton a kórházi oltópontokon az áprilisban beoltott tanárokat oltják a második dózissal.

Az országos tiszti főorvos szerint biztatóak a járványügyi adatok. A 18. heti szennyvízminták adatai alapján országosan enyhe csökkenő tendenciát mutat a szennyvízben mért víruskoncentráció. De Budapest agglomerációjában több helyen mozgást látnak: enyhe emelkedés, aztán stagnálás vagy enyhe csökkenés.

Közölte azt is: hétfőtől, május 10-től az óvodások és iskolások testnevelésóráit és szakköreit tarthatják sportlétesítményben, uszodában, edzőteremben, vagy akár jégpályán is.

(forrás: 24.hu, címlapi kép: MTI/Balázs Attila)