„Támogassa
A lényeg

Lehet, hogy mégsem lesz előválasztás a XII. kerületben

16/03/2024 09:49

| Szerző: Klubrádió

Egyelőre nincs kivel aláírni a megállapodást.

Végül lehet, hogy mégsem lesz ellenzéki előválasztás Hegyvidéken, először a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy nem megy bele a feltételekbe, majd ezután már a Momentum sem tartotta azokat megfelelőnek – derült ki a Kutyapárt két társelnöke a Partizánnak adott péntek esti interjújából.

A kétfarkúak részéről az volt az elképzelés, hogy ha Kovács Gergely társelnök, aki ebben a ciklusban önkormányzati képviselőként dolgozott a kerületben polgármesterként megnyeri az előválasztást, akkor pártja adhatja a jelöltet a kerületi egyéni körzetek kétharmadában, még a maradék 4 helyen nem indulnak rá az ellenzékre. Ebből a párton belül is válság lett – egy napig úgy nézett ki, hogy Kovács és a másik társelnök Döme Zsuzsanna (Suzi) lemond, végül hétfőn este azonban megerősítette őket a tagság.

Most kérdéses, hogy a másfél hónapja tartó tárgyalássorozat eredménnyel zárul-e, Kovács mindenesetre tegnap azt mondta "most már mindenképp elindulok, ha van előválasztás, akkor azon, ha nincs, akkor azon".

Frissítés!

„Kovács állításával ellentétben nemcsak a DK, hanem az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik sem fogadta ezt el. Ezen pártok mindezt hivatalos levélben megírták a Kutyapárt elnökének” – írta a DK a Telexnek. A párt szerint azért, mert „elképesztően antidemokratikus lenne az, hogy egy párt, vagy egy személy dönthetne hét párt közös képviselőjelöltjeinek személyéről.”