„Klubrádió
A lényeg

Lebombáztak egy színházat Mariupolban

16/03/2022 21:25

| Szerző: Klubrádió

Az oroszok lebombázták a mariupoli színházat, amely óvóhelyként szolgált és ahova az ukránok szerint több mint 1000 ember menekült.

Ukrajnában, orosz bombatámadás érte Mariupol egyik színházát, amely jelenleg óvóhelyként szolgál a helyieknek. jelenleg is olyamatosan ágyúzzák Mariupolt, így az áldozatok száma sem ismert. Annyit közöltek, hogy a robbanás után a drámaszínház központi része összeomlott, az épületben található óvóhely bejáratát pedig törmelék zárta el. A várost védő hirhedt Azov-ezred azt közölte, hogy akár ezer ember is tartózkodhatott az épületben. 

A BBC-nek a város alpolgármestere, Serhij Orlov is azt nyilatkozta, akár 1000-1200 civil is lehetett a színházban – írja a 444. Közleményükben hozzátették, az orosz erők tudatában voltak annak, hogy a színház óvóhelyként üzemel, mert az épület hivatalosan kijelölt menedékhely azoknak, akik a támadások következtében elvesztették otthonukat és megélhetésüket.

Azt tudni lehet, hogy az épület középső részét szinte teljesen lerombolta a robbanás, az épületben lévő óvóhely bejáratát pedig ellepte a törmelék. Az ügyben Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is megszólalt, háborús bűncselekménynek nevezve az esetet.

Emellett az orosz erők tüzet nyitottak a Mariupol városából menekülők egyik autókonvojára, legalább öten, köztük egy kisgyermek súlyosan megsérült - közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál a kelet-ukrajnai Zaporizzsja megye katonai adminisztrációjára és az ukrán vezérkarra hivatkozva.