„Klubrádió

Lázár oligarcha barátairól és arról, hogy a Fidesznél csak a Fidesz jobb

19/10/2020 12:53

| Szerző: Klubrádió/Válasz Online

Párton belüli pletykák táptalaja lett a korábban kormányközeli nagyvállalkozókhoz, Spéder Zoltánhoz és Simicska Lajoshoz fűződő barátsága – mondta Lázár János, a közvetlen kormányzati munkától 2018-ban hátrébb lépett fideszes politikus. A volt kancelláriaminiszter szerinte több meghatározó párttársa is elhitte, hogy a Fidesz vezetésére készül.

Kimerítő interjút közölt az egykori kancelláriaminiszterrel a Válasz Online. Lázár János tagadja és párton belüli pletykának tartja, hogy milliárdos barátjától, a Fidesz azóta parkolópályára tett oligarchájától, Spéder Zoltántól, illetve az azóta szintén háttérbe tolt Simicska Lajostól kapott nagyobb összeget önmaga építésére.

„Meghatározó fideszes politikusok is elhitték, hogy én Simicskával és Spéderrel szövetkezve a párt átvételére készülök. Reggeltől estig ezt duruzsolták Orbán Viktor fülébe. A magyar közéletben sajnos erős hagyományai vannak a folyosói politizálásnak, amelyben az ember munkáját és teljesítményét felül tudja írni az alaptalan, rosszindulatú pletyka. Ennek a jelentőségét alábecsültem” – állapította meg Lázár János.

Megemlítette Borkai Zsoltot, és igyekezett leszögezni, hogy a szexbotránya miatt leléptetett győri polgármesternek szerinte sosem volt helye a Fideszben.

A politikus úgy véli, hogy barátságait nem anyagi szempontok alapján válogatja meg.

Lázár továbbra is a Fideszben képzeli el a jövőjét. A Válasz Online-nak úgy fogalmazott: „Ha a Fidesz nyer 2022-ben, neki fog látni a hibák kijavításának. Erre a párt mindig képes volt. Van is egy belső mondás: a Fidesznél csak a Fidesz a jobb.”

(Címlapi kép: Lázár János Facebook-oldala)