„Klubrádió
A lényeg

Lába kelt a falu pénzének, de a polgármesternek is

3/07/2022 10:53

A Nógrád megyei Hugyag 350 millió Ft-os támogatást kapott az önkormányzat lakásainak és óvodájának a felújítására, illetve építésre, de a projektből nem valósult meg semmi. A korábbi polgármester pedig a hírek szerint külföldre távozott.

Három éve indult el a projekt, melynek keretében több mint 350 millió Ft-nyi EU-s támogatást kapott Hugyag, de a pénzt nem erre kötötték, hanem működésre, ami törvényileg tilos. 194 millióból újítottak volna fel önkormányzati lakásokat és építettek volna újakat, 15 millió Ft pedig a település óvodai konyhájának felújítására, játszóterek és kultúrház kialakítására ment volna.

A magyar állam már jelezte is, hogy vissza kell fizetni a teljes összeget, de kérdéses, hogy miből, a pénzt ugyanis már elköltötték. A felelős pedig az egykori független polgármester, aki 2006 óta volt a falu vezetője lemondásáig, viszont a hírek szerint külföldre távozott. Az ő helyére is új polgármestert választanak vasárnap.

Az ügyben az egyik független képviselő tett feljelentést még az ősz folyamán, a rendőrség hűtlen kezelés gyanúja miatt indított nyomozást, a szabálytalan uniós támogatás felhasználását pedig a NAV is vizsgálja.

Az ügyről az RTL Klub készített riportot, mely az alábbi linken nézhető meg.