„Klubrádió
A lényeg

Kövér László visszautasította a kérdést Varga Judit luxusórájáról

27/01/2022 14:15

| Szerző: Klubrádió

Ungár Péter LMP-s képviselő tett fel írásbeli kérdést Varga Juditnak, miután a miniszter másfél millió forintos órát viselve mutatott rá a valamire a húspultnál egy Facebook-posztjában, amelyben éppen a csirkefarhát és más élelmiszerek frissen bevezetett hatósági árát méltatta. Kövér László visszautasította kérdést, miután Répássy Róbert államtitkár jelezte neki, ez nem érint kormányzati feladatkört.

„Nem tartja tiszteletlennek, hogy egy másfél millió forintos órával pózol?” – kérdezte Ungár Péter Varga Judittól. Miután Orbán Viktor január 12-én bejelentette, hogy a kormány korlátozza néhány élelmiszer árát, az igazságügyi minisztere másnap ezt a döntést népszerűsítette Facebook-oldalán.

Varga Judit egy húspultnál állt és valamit rendelt. „A képen jól kivehető, hogy egy körülbelül másfél millió forint értéknek megfelelő órát visel” – írta Ungár Péter, emlékeztetve rá, a magyarok többségének az ilyen luxustermékek elérhetetlenek, van, akinek egy éves fizetésével egyenértékű a miniszter órája ára.

Ezért tisztelettel megkérdezte, nem tartja-e tiszteletlenségnek a miniszter, hogy miközben sokaknak az alapvető élelmiszerek megvásárlása is problémát jelent, még a maximált áron is, ő egy másfél milliós órával pózol.

Kövér László viszont visszautasította a kérdést, miután Répássy Róbert igazságügyi államtitkár jelezte neki, hogy a főnökéhez címzett írásbeli kérdésben foglaltak megválaszolása nem érint kormányzati feladatkört. A házelnök emlékeztetett rá, Ungár Péter írásbeli kérdése Varga Judit Facebook-oldalára feltöltött fényképen viselt karórájára és annak értékére irányult, mellőzve az írásbeli kérdés Alaptörvényben meghatározott követelményeit.

(via 24.hu, kiemelt kép: Varga Judit/Facebook)