„Klubrádió
A lényeg

Kövér: A tanári fizetésemelés nem függ az uniós pénzektől

6/10/2022 11:38

| Szerző: Klubrádió

Az országgyűlés házelnöke szerint az EU úgy viselkedik, mint az útonállók. Kövér azt is mondta, hogy a tanárok bérét folyamatosan emelik, attól függetlenül, hogy érkezik uniós pénz, vagy sem.

A fideszes házelnök a Hit Gyülekezete hetilapjának adott interjújában egyebek mellett azt mondta, hogy a tanárok fizetését az uniós pénzek folyósításától függetlenül emeli a kormány.

"A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk. Ha megkapjuk Brüsszeltől a pénzünket, akkor gyorsabban, ha nem, akkor lassabban."

Kövér értelmezése szerint fenti mondata azt jelenti, a fizetésemelés nem függvénye a megállapodásnak. A Hetekben pénteken megjelenő interjúja előzetese szerint az Országgyűlés fideszes elnöke az uniós pénzekről egyébként azt mondta, ami történik, az olyan nyílt önkény, hogy csak útonállásnak tudja nevezni – írja összefoglalójában a 24.hu. Kövér László szerint minimum 50 százalék esélye van, hogy legalább a lengyel választásokig, a Magyarországnak járó pénzeket is visszatartják.

Kövér szerint "az egyszerű európai választópolgár ebből annyit érzékel, hogy állandó probléma van a lengyel és a magyar kormánnyal". "Konkrétan uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen az európai közvéleményben" – tette hozzá.