„Klubrádió

„Körülbelül tizenöt” koronavírus-teszt pozitív az úszóknál

6/04/2020 21:25

| Szerző: HVG/Klubrádió

A nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív – mondta a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Mai Helyzet című műsorában a hvg beszámolója szerint. Sós Csaba hozzátette: nagyjából száz vizsgálatot végeztek el.

A hvg összefoglalója szerint a kapitány neveket nem említett, de azt már korábban tudni lehetett, hogy négy versenyző – a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson bronzérmes, a tavaly nyári kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón aranyérmes Kapás Boglárka, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Kozma Dominik, a junior vb-második Horváth Dávid, valamint a vb-harmadik Bohus Richárd – szervezetében kimutatták a kórokozót. A sportolók ezt maguk jelentették be még a múlt héten.

A nemzeti csapat és a szakmai stáb tagjain elvégzett koronavírus-tesztek közül körülbelül 15 lett pozitív. Sós Csaba hozzátette: nagyjából száz vizsgálatot végeztek el. A válogatott tagjaitól a hétvégén újra mintát vesznek – közölte a szövetségi kapitány.

A Magyar Úszó Szövetség március 31-i közleménye szerint a válogatott keret valamennyi tagját, valamint a válogatott mellett dolgozó szakembereket (edzőket, gyúrókat) is tesztelték koronavírusra. A múlt kedd estig megkapott leletek alapján kilenc fertőzöttről lehetett tudni (ez a szám nőtt tovább mostanra). Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, amelyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken – írták a közleményben.