„Klubrádió

Több magyar válogatott úszó is elkapta a koronavírust

31/03/2020 14:21

| Szerző: Klubrádió

Miután az egész magyar úszóválogatottat és a velük dolgozó szakembereket is tesztelték koronavírusra, kedd estig kilenc személynél mutatták ki a fertőzést. Először Kapás Boglárka jelentette be, hogy őt is elérte a járvány. A magyar úszóválogatott tagjait nem azért kezdték szűrni, mert kiderült, hogy valaki elkapta a vírust, hanem azért, hogy bizonyítsák, senki nem fertőzött.

A magyar úszóválogatott kilenc tagjánál állapítottak meg koronavírus-fertőzést.  Először Kapás Boglárka jelentette be, hogy a második tesztje pozitív lett. A sportoló ezt Instagram-oldalán jelentette be az eredményt. Kapás Boglárka a videóban arról beszélt, hogy az edzések látogatása miatt tesztelik a sportolókat koronavírusra. Neki az első tesztje negatív lett, a második viszont pozitív. Jól van, jelenleg nincsenek tünetei, most két hétig otthoni karanténban lesz.

Magyar Úszó Szövetség szerint a válogatott keret valamennyi tagját, valamint a válogatott mellett dolgozó szakembereket (edzőket, gyúrókat) is tesztelték koronavírusra. Az eredmények folyamatosan érkeznek a szövetséghez, a kedd estig megkapott leletek szerint kilencük kapta el a fertőzést. Ők valamennyien külföldi edzőtáborokban jártak, melyeket követően 14 napra karanténba vonultak, azaz hazatérésük óta egyikük sem vett részt edzéseken – írták közleményükben.

 
Illusztrácó Forrás: Pixabay
 

Az úszószövetség szerint a fertőzöttektől kapott információk alapján egyelőre egyikük sem igényel különleges orvosi ellátást, ugyanakkor az állami járványügyi hatóságok már felvették velük a kapcsolatot.

Kizárólag azon úszóinak teszi lehetővé a medencés edzések elkezdését, akik esetében kizárható a fertőzés – azaz az egy vagy két negatív teszt mellett az is, hogy bármilyen formában érintkeztek fertőzött társaikkal akár a karantén kezdete előtt, akár annak letelte után.

A magyar úszóválogatott tagjait nem azért kezdték szűrni, mert kiderült, hogy valaki elkapta a vírust, hanem azért, hogy bizonyítsák, senki nem fertőzött - írta a 444.hu. A portál szerint a mintavételeket egy magáncég végezte, a tesztek feldolgozását pedig államilag akkreditált laborok. A költségeket az úszószövetség állta.