„Klubrádió
A lényeg

Könnyek között húzták le rácsot a pestújhelyi postások

8/10/2022 08:07

| Szerző: Zsidai Péter/Klubrádió

Virágokkal köszönték meg a helyiek a postások munkáját, akik szemüket törölve zárták be a hivatalt 112 év után.

Száztizenkét év nyitvatartás után a Magyar Posta bezáratta a XV. kerület kertvárosi részén, Pestújhelyen működő postahivatalát. Szeretett postfiókjuk megszüntetése miatt a helyi Pátria Egyesület tiltakozó falshmobot tartott, amelyre közel százan jöttek el, köztük volt egy 99. évét betöltött pestújhelyi lakos is. A tiltakozók virágokkal köszönték meg a postahivatal három munkatársának több évtized munkájuk. A postahivatal vezetője könnyeit törölgetve húzta le, ezúttal utoljára, a rácsot a hivatal bejáratánál, amire a pestujhelyiek  gyászszalaggal átkötött virágokat tűztek.

Fotó: Klubrádió/Zsidai Péter
 

A pestújhelyi fiók a Magyar Posta által végleg lakat alá helyezett 35 fővárosi postafiók egyike.  Az állami vállalat az Oroszországot sújtó szankciók és az energiaválságra hivatkozva döntött megszüntetésükről egy héttel ezelőtt. „A mostani szankciók okozta európai energiaválságban mindenkinek, a lakosságnak, az állami és nem állami fenntartású intézményeknek, munkahelyeknek is fontos energiatakarékosságban tudatosabban gondolkodnia, cselekednie” – magyarázták a közleményükben.

A civil szervezet abban bízik, fognak még a pestújhelyi fiókban csekket, levelet feladni, sorsjegyet vásárolni. A helyszínen Gyurkó Dániel, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP-RÁTE-Szolidaritás-Mindenki Magyarországa-Jobbik önkormányzati képviselője a posta bezárása ellen tiltakozó aláírásgyűjtő íveken kezdte meg a hivatal újranyitását támogatók toborzását.

Pestújhelyi posta Fotó: Klubrádió/Zsidai Péter