„Klubrádió
A lényeg

Kompenzálja a kormány a tankerületek megnövekedett rezsiköltségeit

29/07/2022 21:04

| Szerző: Klubrádió

A kormány kompenzálja a tankerületi központok megnövekedett rezsiköltségeit – közölte a Klebelsberg Központ az RTL Híradójával péntek este.

Az RTL Klub Híradója a Klebelsberg Központnál arról a péntek reggeli hírünkről érdeklődött, amely szerint az iskolák értesítést kaptak a Belügyminisztériumtól, hogy mérjék fel, át tudnak-e állni fafűtésre.

Az intézmény válasza szerint minden alternatív fűtési lehetőséget fel kell mérni, hogy a köznevelési intézmények zavartalanul működhessenek, de szerintük "számos iskola van, ahol gond nélkül át lehet állni fafűtésre".

Válaszukból kiderül az is, hogy a kormány kompenzálja a tankerületi központok megnövekedett rezsiköltségeit. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint viszont ez abszurd ötlet. mondta Totyik Tamás alelnök azt mondta, nem is értik, hogy kinek a fejéből pattant ki, hiszen a fa ára még drasztikusabban emelkedik, mint a gáz ára, tehát semmilyen megtakarítást nem eredményez az oktatásnak. Emellett ezeket a fatüzelésű kazánokat nem is lehet kapni most a piacon – tette hozzá.

(via Telex, kép: Pixabay)