„Klubrádió
A lényeg

Költségvetési csalást gyanít a rendőrség a földesúrrá váló belvárosi polgármester ügyében

27/09/2021 13:14

| Szerző: Klubrádió

A rendőrség a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz továbbította az V. kerületi polgármesterrel kapcsolatos feljelentést, amit azért tettek, mert a vagyonnyilatkozata alapján nem érthető, hogyan lett Szentgyörgyvölgyi Péter hatalmas birtokok tulajdonosa.

A 24.hu szerint így a NAV vizsgálhatja Szentgyörgyvölgyi Péter bakonyi vagyongyarapodását. A feljelentést a Momentum politikusai tették, mert a 24.hu megírta, hogy a polgármester úgy vásárolt 30 hektárnyi bakonyi földet, hogy a vagyonszerzés anyagi fedezete nem visszakövethető az általa leadott vagyonnyilatkozati dokumentum alapján.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Budapest, 2020. január 29. Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület fideszes polgármestere (b) és Láng Zsolt, a Fidesz-frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2020. január 29-én. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

A rendőrség azt írta, nem az ő hatáskörükbe tartozik, hanem költségvetési csalás egyszerű gyanúját vetik fel a megjelentek. A határozat szerint az esetleges valótlan tartalmú vagyonnyilatkozat benyújtása hamis magánokirat felhasználásának minősül, amely a „költségvetési csalással valóságos halmazatot alkot”. A rendőrség szerint a „tévedésbe ejtéssel, tévedésben tartással, valótlan tartalmú nyilatkozat tételével, vagy a valós tény elhallgatásával elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt” indított vizsgálatra a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak van hatásköre. A költségvetési csalás és az azzal összefüggésben elkövetett hamis magánokirat felhasználás bűncselekmény kapcsán a nyomozást (…) kizárólagosan a NAV végzi - írja a 24.hu.