„Klubrádió
A lényeg

Kizárta Bangónét az MSZP

23/01/2022 13:56

Azonnali hatállyal kizárta tagságából Bangóné Borbély Ildikót a Magyar Szocialista Párt. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem indítja a 2022-es választáson a képviselőnőt, akit parlamenti mandátuma visszaadására is felszólított a párt.

Bangóné Borbély Ildikó önéletrajza szerint 2013-ban szerzett közgazdász diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF), ám ennek nincs nyoma a főiskola jogutódjánál, a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Ez abból az adatigénylésből derült ki, amit a kormányközeli Mandiner indított a napokban, és ami arra irányult, hogy kiderüljön, mennyi ideig járt a BGF-re, hogyan vizsgázott ott és mikor szerzett diplomát.

Az MSZP-s képviselőnő nem reagált a sajtó megkereséseire, ami után a párt országos elnöksége január 23-i rendkívüli ülést tartott. Itt Bangóné Borbély Ildikó kizárásáról döntöttek, mivel megtévesztette mind a pártot, mind a közvéleményt az iskolai végzettségével a 49 éves hajdúsági képviselő.

"Az MSZP közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza."

Azt is hozzátették, hogy "elvárják, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből".

A 2021-es ellenzéki előválasztáson egyébként a hajdúszoboszlói választókerületben alulmaradt a momentumos Kiss Lászlóval szemben.