„Köszönjük,
A lényeg

Kizárta a Mi Hazánk Csott Károlyt, mert az érdi politikus online csalás gyanújába keveredett

3/02/2023 15:28

| Szerző: Klubrádió

A jelek szerint a Csott Károly által menedzselt webshop felvette a rendeléseket, de a terméket nem küldte el, a befizetett összeget pedig megtartotta.

Kizárta érdi politikusát a pártból a Mi Hazánk, mert a gyanú szerint Csott Károly a magánvállalkozásán keresztül károsíthatott meg embereket – tájékoztatta a párt az Alfahírt.

A párt közleményében azt írta, "károsultak keresték meg pártunkat amiatt, hogy Csott Károly magánvállalkozása nem teljesítette a kötelezettségeit. A Mi Hazánk elnöksége azonnal vizsgálatot indított, amely során Csott Károly azzal védekezett, hogy a beszállítója szerződést bontott vele. Mivel a felszólításunk ellenére sem rendezte rövid időn belül tartozásait, egy néhány napos etikai vizsgálat után azonnali hatállyal kizártuk a Mi Hazánkból".

A portál szerint a háttérben az állhat, hogy a Csotthoz köthető, grillezéshez szükséges termékeket árusító webshop több esetben sem teljesítette a már kifizetett megrendeléseket.

Az Alfahír megkereste a rendőrséget, hogy megtudják, zajlik-e eljárás, nyomozás az említett cég ellen, illetve mekkora az esély, hogy a károsultak visszakaphatják a befizetett pénzüket, de cikk megjelenéséig  nem kaptak választ.

Csott Károly a Mi Hazánk Pest megye 1-es számú, Érd központú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje volt a 2022-es választások idején, emellett a párt állatvédelmi kabinetjének elnökeként is tevékenykedett.