„Köszönjük,
A lényeg

Kitiltaná drMáriás Schmidt Szűz Mária-képét egy KDNP-s képviselő a XVIII. kerületben

20/09/2023 19:31

| Szerző: Klubrádió

DrMáriás úgy reagált: Szarvas Attila ugyanazon a napon követeli a kiállítás betiltását erkölcsi kérdésekre hivatkozva, amikor kerületi fideszes kollégája lemondott, miután kiderült, megpróbálta megkenni a Kétfarkú Kutyapárt politikusát.

"Felszólítom a kerület vezetőit, hogy azonnal távolíttassák el a gyerekek által is sűrűn látogatott művelődési ház központi helyiségében, szemmagasságba elhelyezett vallási és erkölcsi érzéseket mélyen sértő képeket" – írta a Facebook-oldalán Szarvas Attila, a XVIII. kerületi önkormányzat KDNP-s képviselője, miután értesült drMáriás A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című kiállításáról, amely a Kondor Béla Művelődési Házban látható.

Ahogy a hvg.hu írja, a tárlaton látható a többi között drMáriás Schmidt Szűz Mária és kisdede Ungár Péter a NER templomában című festményét is, amely a jelek szerint nagyon érzékenyen érintette a KDNP-s képviselőt, aki "mint katolikus pedagógus és tízgyermekes édesapa" adott hangot felháborodásának.

Az alkotó, drMáriás szintén a Facebookon reagált: „Totális botrány a Havannán! A dadaizmus győzelme elkerülhetetlen című, a Kondor Béla Közösségi Házban rendezett nagy sikerű kiállítás azonnali betiltását követeli a KDNP erkölcsi kérdésekre hivatkozva azon a napon, amikor lemondott a 18. kerületi fideszes képviselő, aki meg akarta kenni a Kétfarkú jelöltjét! A kiállítás képei, a fizikai környezet és a politikai pillanat olyan mértékben erősíti fel az élményt, hogy nyugodtan kimondhatjuk: ma a Havanna-lakótelep a világ közepe és a kiállítás a dadaizmus világraszóló legnagyobb szabású önműködő alkotása! Ha nem sikerül bezáratni, október 4-éig látható. Sőt, már albumok is kaphatók a helyszínen! Városi szafari a legmagasabb szinten megdöbbentő időutazással és mérhetetlen katartikus élménnyel!”

(Kiemelt kép: drMáriás/Facebook)