„Támogassa
A lényeg

Kisiklott egy tehervonat Nagymaroson

30/12/2023 18:03

| Szerző: Klubrádió

Felborult egy tehervonat négy kocsival a nagymarosi vasútállomáson, a vasúti forgalom szünetel Nagymaros és Verőce között, akár napokba is telhet a helyreállítás.

 

Szombaton délután történt a baleset, amikor egy kilenckocsis tehervonat négy vagonja felborult. A műszaki mentéssel párhuzamosan a pótlás is elindult, Vác és Szob között pótlóbuszok járnak, míg a nemzetközi vonatok visszafordulnak Szobról Pozsony felé.

A Mávinform tájékoztatott arról is, hogya tartálykocsik szerencsére üresek voltak, igaz, nincsenek kitisztítva, de szivárgást sehol nem észleltek. Az okozott kár mértékét egyelőre nem sikerült megállapítani, de a műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat.

Ugyancsak friss hír a MÁV tájékáról, hogy több mint négy és fél évtizedes szolgálat után január 1-jétől a MÁV Zrt. pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese, Virág István visszavonul, továbbá Dányi Gábor, a MÁV Szolgáltató Központ igazgatóságának eddigi elnöke lesz az új évtől a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese.