„Támogassa
A lényeg

Kisebb, olcsóbb fenyőt vesz az idén a magyarok 40 százaléka

4/12/2023 09:15

| Szerző: Klubrádió

A válaszadók 29 százaléka tervez idén valamivel kisebb fenyőfát vásárolni, további 11 százalékuk olcsóbb fajtára tervez váltani – derül ki az Agroinform közel félezer választ feldolgozó felméréséből, amelynek eredményeit a mezőgazdasági lap hétfőn közölte.

Hogy pontosan mennyibe kerülnek a fenyők, az csak az ünnep előtti utolsó napokban derül ki, az emberek 47 százaléka ekkorra időzíti a vásárlást. Az Agroinform szerint ugyanakkor a piacokon általában jóval az inflációtól elmaradó, 5 százalék körüli áremelés tapasztalható annak ellenére, hogy a termesztéshez kapcsolódó költségek idén is tovább emelkedtek.

 
Karácsony 1956.  Fotó:
Fortepan
 

A lap szerint most a lucfenyőt 5, az ezüstfenyőt 6, míg a nordmann fenyőt 8 ezer forint körüli méterenkénti áron kínálják az utcai és piaci standokon megjelent alkalmi fenyőárusok. A felmérés szerint a vásárlók 52 százaléka legalább 7 ezer forintot költene fenyőre, ezen belül 23 százalék tervez 10 ezer forintnál nagyobb kiadást. (A hvg.hu nyomán)

Fenyőfákra 20% kedvezmény egyesületi tagjainknak!

Minden fenyőfa árából mérettől és fajtától függetlenül 20% kedvezményt biztosítanak a Hadd Szóljon Egyesület tagjai számára. Egyaránt van lehetőség a www.karacsonyfa-bolt.hu oldalon  keresztül az online rendelések leadására (érvényes tagsági szám feltüntetésével), és személyes átvételre is (tagkártyával).

                                                                     Tehát minden fajtára és méretre!

Az ajánlat érvényes: november 27-től december 23. 12:00 óráig.