„Támogassa
A lényeg

Kilép a Momentum az együttműködésből Pesterzsébeten

28/10/2019 13:53

| Szerző: Klubrádió

Kiszáll az ellenzéki együttműködésből a Momentum Mozgalom Pesterzsébeten.

A párt helyi szervezetének közösségi oldalán azt írják, hogy megbomlott a partneri viszony a választásokat követően. A párt két önkormányzati képviselője által aláírt bejegyzésben az szerepel, hogy a MSZP és a DK hatalomgyakorlási stílusát a Momentum Mozgalom nem tudja magáévá tenni, így az önkormányzat közös irányításának sem látták értelmét, nem ülnek be a bizottságokba, de ügyek és célok mentén továbbra is nyitottak az együttműködésre.

2019. október 28. A lényeg / részlet, Szőnyi Attila, Momentum (19.10.28.)
01:26
00:00

Nem a képviselők fizetésemeléséről szóló szavazás miatt lép ki az ellenzéki együttműködésből a pesterzsébeti Momentum, de a párt helyi képviselője szerint ez az utolsó pillanatos előterjesztés jó példa arra, hogy elsősorban az MSZP, másodsorban a DK olyan módon akarja irányítani a kerületet, amit a Momentum nem tud elfogadni. Szőnyi Attila a Klubrádiónak azt mondta, hiába tudnak jól együttműködni a kampányban a többi párttal, a választások után nem tekintették őket egyenrangú partnernek.

Eközben a kormánypárti Magyar Nemzet arról írt, hogy Pesterzsébeten 20 százalékkal, 411 ezer forintra emelték a képviselők bérét. Az emelést az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd és a Jobbik képviselőinek támogatásával tudták megszavazni. A lap szerint cserébe a Párbeszéd négy, az LMP három, a Jobbik két külsős bizottsági helyet kapott. Kerestük az MSZP-t is az ügyben, de a szocialisták nem akarták kommentálni a hírt.