„Klubrádió

Kiküldték az első oltási igazolványokat

11/03/2021 13:27

| Szerző: Klubrádió

Az igazolványon szerepel a tulajdonos neve, a személyi igazolvány- és útlevélszáma, az oltás ideje, illetve az igazolvány sorszáma, valamint van rajta egy QR-kód, amit leolvasva jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik meg a telefon böngészőjében. Az azonban nem szerepel az okmányon, hogy milyen oltást adtak be a tulajdonosnak.

Megérkeztek az első oltási igazolványok azokhoz, akik már megkapták a koronavírus elleni vakcina második adagját is – írja a hvg.hu.

A porál által megtekintett igazolványon szerepel a tulajdonos neve, a személyi igazolvány- és útlevélszáma, az oltás ideje, illetve az igazolvány sorszáma, valamint van rajta egy QR-kód, amit leolvasva jelenleg az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér kezdőoldala jelenik meg a telefon böngészőjében.

A hátoldalán kétnyelvű szöveg olvasható arról, hogy csak útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal együtt érvényes, és nem átruházható.

Influenza elleni védőoltás
 
Influenza elleni oltásFotó: Kovács Tamás / MTI
 

Az okiratot sima levélben dobta be a postás a postaládába, a feladónál pedig a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. neve szerepelt, illetve az, hogy visszaküldeni a fővárosi kormányhivatalnak lehet.

Az oltásigazolványokról először januárban beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, de akkor még nem lehetett tudni, hogy pontosan milyen jogosultságokkal jár majd a birtoklása. Erről továbbra sincs pontos információ, feltehetően a külföldi utazásokhoz jól fog jönni, bár azt sem tudni, hogy a magyar igazolványt – amin nem szerepel, hogy birtokosa milyen fajta vakcinát kapott – mely államokban fogják elfogadni.