„Támogassa
A lényeg

Kijevbe utazik a Momentum parlamenti delegációja

13/11/2022 15:16

| Szerző: Klubrádió

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és parlamenti frakcióvezetője bejelentette, hogy Tompos Márton és Bedő Dávid frakcióvezető-helyettesekkel "első magyar delegációként" az orosz agresszió alatt álló Ukrajnába látogatnak.

 

A Momentum elnöke szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy Magyarország az egyetlen ország, ami még nem tette meg azt a gesztust, hogy az ukránok melletti kiállásszimbólumaként parlamenti delegációt küldjön a szomszédos országba.

"Hogy erre az ellenséges magyar álláspontra mivel kényszeríti a kormányt az orosz vezetés, nem tudjuk. Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként" – írta Gelencsér.

A háború kitörése óta egyébként sem Orbán Viktor miniszterelnök, sem Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, sem Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem járt Ukrajnában, csak júliusban Magyar Levente, a külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

(Forrás: 444)