„Klubrádió
A lényeg

Kihagyták a tanárt a Telekom-reklám magyar verziójából

13/12/2022 16:36

| Szerző: Klubrádió

Nem azt a karácsonyi reklámot vetíti a Magyar Telekom, amit a német telekommunikációs óriáscég közép- és kelet-európai leányvállalatai használnak.

Németországtól Csehországon át Horvátországig használt nemzetközi telekomos reklám főszereplője egy tanár, helyszíne pedig egy iskola. Az egyszerű, érzelmes rövidfilm a maga reklámos eszközeivel arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy az ünnepi időszakban különösen fontos odafigyelni egymásra, érdeklődni ismerősök és akár vadidegenek hogylétéről.

A magyar változat azonban annyiban különbözik a külföldi verzióktól, hogy ebben egy buszsofőr a főszereplő, és ennek megfelelően a helyszínek is mind a buszozáshoz kötődnek – szúrta ki a Wanamaker szakblog.

A 444 megkereste a Magyar Telekom sajtóosztályát, hogy ki és miért döntött úgy, hogy a magyar piacon nem az eredeti tanáros verziót vetítik, és miért pont egy ilyen kisfilmet forgattak helyette. A Vállalati Kommunikációs Igazgatóság az alábbi választ küldte a lapnak:

"A Deutsche Telekom leányvállalatai – így a Magyar Telekom is – saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy hazai kommunikációjukban milyen reklámokat terveznek. Előfordult már, hogy közös nemzetközi reklámfilm készült, de arra is volt példa, hogy a Magyar Telekom hazai és nemzetközi szinten is elismert márka- és reklámkommunikációs szakmai műhelye által fejlesztett reklámkampányt vett át másik ország. Karácsonyi kampányunk elsődleges célja, hogy az odafigyelés üzenetét átadjuk, és a történetmesélés segítségével a hétköznapi működés részévé váljon. A nemzetközi kommunikációs csapattal közösen döntöttünk a közös fejlesztésű "Hogy vagy?" koncepció magyarországi életre keltéséről. Reklámfilmünk rendezője Kis Hajni Junior Prima-díjas rendező, aki a többszörösen díjazott Külön falka című játékfilmet jegyzi, főszereplője Egyed Brigitta színésznő. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal hazai tehetségek számára lehetőséget biztosítsunk, ezért szavaztunk bizalmat a sokszorosan díjnyertes hazai rendezőnek, akinek – mondhatni – védjegye a nem túlidealizált közegben játszódó cselekmény, valamint az érzékeny emberábrázolást központba helyező történetmesélés."