„Vásároljon
A lényeg

Kiengedték a kórházból Eriksent

18/06/2021 21:10

| Szerző: Klubrádió

Egy héttel a szívmegállása és újraélesztése után pénteken kiengedték a kórházból a dán Christian Eriksent. A 29 éves középpályás már meg is látogatta a csapattársait, most pedig hazatér a családjához.

„Köszönöm a rengeteg jókívánságot. Hihetetlen volt ezt látni és érezni. A műtét jól sikerült, és a körülményekhez képest jól érzem magam” – fogalmazott közleményében a 109-szeres dán válogatott, aki szombaton, a finnek elleni Eb-meccs 43. percében esett össze.

„Nagyszerű volt újra látni a fiúkat a fantasztikus tegnap esti meccs után. Nem kell mondanom,  hogy fogok szurkolni nekik hétfőn Oroszország ellen” – mondta a kórházból távozó Eriksen.

A középpályásnak megállt a szíve, előbb a csapattársai, majd pillanatokon belül az orvosi stáb küzdött az életéért az oldalvonal mellett. Tíz percen keresztül élesztették újra, miközben a játékosok, a családja és a nézők a helyszínen és világszerte döbbenten nézték az eseményeket.

A magához térő Eriksent a mérkőzésről a közeli koppenhágai kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, az elmúlt napokban pedig számos vizsgálatot hajtottak végre rajta. Csütörtökön egy szívritmus-szabályozó defibrillátort ültettek be a mellkasába, hogy megelőzzék a további esetleges problémákat.

(forrás: Telex.hu)