„Támogassa
A lényeg

Kiégett egy hajó az Árpád hídnál

14/02/2023 15:16

| Szerző: Klubrádió

Kigyulladt egy hajó Budapesten, az Árpád hídnál. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta a Klubrádiónak, nem sérült meg senki.

2023. február 14. A lényeg / részlet, Kisdi Márk Máté (23.02.14.)
00:29
00:00

Az Árpád híd alá, a Hajógyári-sziget déli csücskéhez riasztották a fővárosi tűzoltókat, ahol egy pontonnál veszteglő 20-24 méter hosszú hajó gyulladt ki. Húsz tűzoltó több járművel, több vízsugárral oltotta a tüzet, amelyben nem sérült meg senki – mondta Kisdi Márk Máté a Klubrádiónak kedden délután. A szóvivő később az MTI-nek azt mondta, hogy a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltja a lángokat.

Kigyulladt egy hajó az Óbudai-szigetnél
 
Egy kigyulladt hajót oltanak a tűzoltók az Óbudai-sziget déli csücskénél 2023. február 14-én. Négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is oltja a 15-20 méter hosszú kigyulladt jachtot. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
 
 

A Telex képei alapján egyértelmű, hogy egy Mangusta 80 típusú jachtról van szó. A Wiking Yacht Club azt közölte a portállal, hogy a hajó 12:30 környékén kapott lángra a kikötőben. Mint írják, a tűz az egyik motoros jacht kokpitjában csapott fel. Az anyagi kár ebben az egy hajóban jelentős, a többi hajó biztonságban van a gyors elkülönítésnek köszönhetően. Több hajó és a kikötő infrastruktúrája nem sérült. A hajó ennek a videónak az elején látható.

Kollégánk délután fél három körül járt a helyszínen, akkor már csak a sűrű füst volt látható.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)