„Klubrádió
A lényeg

Kétszáz méteres móló épülhet Csopakon, de az önkormányzatnak még csak nem is szóltak róla

24/02/2023 12:48

| Szerző: Klubrádió

Csopakon egy több mint kétszáz méter hosszú kőszórásos védőmóló épülne a volt Bahart kikötő elé, a beruházásról nyílt ülésen tárgyalt a képviselőtestület pénteken. Ezután Csopak polgármestere, Ambrus Tibor a Facebook-oldalán tette közzé az önkormányzat álláspontját – írta a Telex.

„Képviselő-testületünk elkeserítőnek és felháborítónak tartja, hogy úgy adnak ki Csopak illetékességi területén egy ekkora beruházásra engedélyt, hogy az Önkormányzatot nem értesítik még tájékoztatási szinten sem és ügyfélként való bejelentkezésünket elutasítják.”

Ambrus Tibor polgármester (Fidesz-KDNP) a Telexnek azt mondta: a beruházás már az építési engedélyt is megkapta, miközben az önkormányzat nem értesült időben az építkezés részleteiről. Egy magánszemély vásárolta meg a területet, és mivel az nem érintkezik a szárazfölddel, ezért  az önkormányzatnak nincs is ráhatása a beruházásra. A polgármester azt mondta, hogy minden hatósági engedélye megvan már az építkezésnek – írták

A hajdani csopaki Bahart-kikötő nem eőször szerepel a hírekben: Ambrus Tibor 2020-ban levélben fordult a helyiekhez és a civil szervezetekhez: támogassák és erősítsék meg az önkormányzatot abban a szándékában, hogy a korábbi Bahart-kikötő környékét ne engedjék beépíteni – írta annak idején a 24.hu.