„Klubrádió
A lényeg

Két hónapra bezárják a Szegedi Nemzeti Színházat a rezsiszámlák miatt

13/11/2022 18:08

| Szerző: Klubrádió

A színházigazgató több mint 100 millió forintos megtakarítást vár a lépéstől.

Január 1-jétől március 3-ig bezárják a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházának épületét, a Kisszínházát pedig január 1-jétől február 15-ig tartják zárva. Ehhez hozzátartozik még a szegedi Reök-palota, a Regionális Összművészeti Központ is, hiszen az is a színház intézményeihez tartozik. Szeged Város Önkormányzatának döntéséről Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója beszélt az InfoRádiónak.

A színházi gázszámla kilencszeres lett, az áram január 1-jétől változik, a várakozások szerint hét-tízszeresére. A bezárásokkal így Barnák szerint több mint 100 millió forintos megtakarítást lehet elérni.

Szegeden több intézmény mellett ideiglenesen bezár az IH rendezvényközpont és a Korzó Zeneház is, így sehol sem lehet majd előadásokat tartani, vagyis a színháznak bevétele sem lesz. A városi társulat egyelőre a helyi tánciskolában próbál. Barnák szerint a tánciskola nagyterme alkalmas lehet arra, hogy nagy létszámú darabokat felújítsanak, és olyan kollégiumi nagytermeket, céges kiürített raktártermeket keresnek, ahol dolgozni tudnak.